Utrustning

Utveckling o Äventyr strävar efter att du alltid skall få en härlig upplevelse och känna komfort under utövandet.

Vår målsättningen är att efter en genomförd tur skall du ha fått förståelse och de grundläggande färdigheterna för att på egen hand kunna genomföra enklare tur nästa gång. En annan del är också att du under de olika turerna som genomförs skall du lära dig att använda din utrustning på rätt sätt, och göra åtgärder i rätt tid och på rätt sätt, detta för att ditt friluftsliv skall bli så behagligt och komfortabelt så möjligt.

Dessa färdigheter är inget som du lär dig genom att enbart köpa ett par kängor av en försäljare i en friluftsbutik. Du får ej med en manual hur du skall sköta dina fötter på fjället eller i vinterlandskapet, vilka åtgärder du gör med dina sockar etc, för att dessa skall hållas så torra så möjligt, så att du ej fryser om tårna.

Över tiden kan felaktiga åtgärder med utrustningen innebära att du sätter dig själv i en jobbig situation, som i värsta fall kan sluta riktigt illa.

Vår målsättning är som sagt att du både skall få en upplevelse med minnen och kunskap som du kan använda för framtida äventyr.

I samtliga aktiviteter är det förstklassig utrustning som används. Ex tälten är från Hilleberg, och vi garanterar att du inte blir blöt då du sover i dessa vid dåligt väder. För att upplevelsen skall bli fantastisk, är det viktigt att man använder utrustning med kvalite, så att du kan njuta även vid sämre väder. Det är en del av det som vi kallar livskvalite.

Vi hjälper dig gärna med råd till olika utrustningsdetaljer, om det är något som du måste uppgradera din utrustning med.

Vi kan även hjälpa dig med inköp av friluftsutrustning, där du erhåller följande rabatter:
- 10% på träningsutrustning /Sportkompaniet, Karlskrona
- 10% på samtliga Cannondale cyklar / Öster Cykel, Jönköping
- 10% på träningsutrustning/friluftsutrustning / Naturkompaniet, Gävle.
Ovanstående rabatter för dig som genomfört träning med träningsgruppen eller genomfört aktiviteter med Utveckling o Äventyr. Rabattkuponger erhålles efter genomfört pass/aktiviteter.

Hör av dig till oss för mer information på:
utrustning@utvecklingoaventyr.se

Utrustningen som Utveckling o Äventyr använder på aktiviteterna, kommer bland annat från följande varumärken:
- Byxor, Jackor och Fleece, Goretex och soft shell / NORRÖNA
- Underställ, sockar / TAIGA , HAGLÖFS
- Kängor / LUNDHAGS
- Handskar, mössor / HESTRA
- Tält / HILLEBERG
- Liggunderlag / THERMAREST
- Sovsäckar / MOUNTAIN EQUIPMENT
– Klätterutrustning / PETZL , BEAL
- Skidor, pjäxor / DYNAFIT , GARMONT
- Pulka / FJELLPULKEN
- Friluftskök / PRIMUS , MSR
- MTB Cykel / CANNONDALE

Om mats