Om företaget

Hemsidan Vintertur drivs av företaget Utveckling o Äventyr. Utveckling o Äventyr bedriver verksamhet i Karlskrona och i den norska och svenska fjällvärlden.

Utveckling o Äventyr är ett företag som jobbar med äventyrsaktiviteter och friluftsliv. Vi erbjuder ledning/guidning av aktiviteter, för att du skall få en  härlig upplevelse i naturen. Vi genomför även föreläsningar motivation/drivkraft för att skapa/genomföra förändringar i livet. För dig som driver ett team/lag och vill utveckla samarbete och kommunikation i teamet, erbjuder vi teambuilding.

När du ställs inför en ny prövning/utmaning och känner fjärilarna i magen, och inte riktigt vet om du vågar anta/eller vet hur du skall göra, det är då du skall ta steget och genomföra prövningen.

Den känslan du får efteråt då du genomfört ”ditt steg”, det är det som du skall ta med dig ut i livet och sedan använda i dina vardagliga prövningar ex: jobbet, tävlingar, relationer eller enbart förändringar du vill genomföra i ditt liv.

Utveckling o Äventyr vill ge dig dessa möjligheter att pröva på och utöva olika aktiviteter så att du får känna fjärilarna i magen. Vi gör det under kontrollerande former, med förstklassig utrustning och med kunniga och erfarna ledare/instruktörer, allt för att du skall få en så minnesvärd upplevelse så möjligt.

De aktiviteter och turer som vi genomför, genomförs alltid i små grupper. Detta för att vi skall ha en bra gemenskap i gruppen under aktiviteten, samt att det blir bättre utbildning i de moment där vi lär ut färdigheter.

Målsättningen är att efter en genomförd tur skall du ha fått förståelse och de grundläggande färdigheterna för att på egen hand kunna genomföra enklare tur nästa gång.

En annan del är också att du under de olika turerna som genomförs skall du lära dig att använda din utrustning på rätt sätt, och göra åtgärder i rätt tid och på rätt sätt, detta för att ditt friluftsliv skall bli så behagligt och komfortabelt så möjligt.

Dessa färdigheter är inget som du lär dig genom att enbart köpa ett par kängor av en försäljare i en friluftsbutik. Du får ej med en manual hur du skall sköta dina fötter på fjället eller i vinterlandskapet, vilka åtgärder du gör med dina sockar etc, för att dessa skall hållas så torra så möjligt, så att du ej fryser om tårna.

Över tiden kan felaktiga åtgärder med utrustningen innebära att du sätter dig själv i en jobbig situation, som i värsta fall kan sluta riktigt illa.

Vår målsättning är som sagt att du både skall få en upplevelse med minnen och kunskap som du kan använda för framtida äventyr.

Utveckling o Äventyr drivs av mig, Mats Svensson. Jag har arbetat inom Försvarsmakten sedan 1995, och har genom årens lopp fått mycket teoretisk och praktisk erfarenhet av ledarskap, grupputveckling, teambuilding  samt att vistas i naturen med olika förutsättningar.

Genom åren har jag även;
-  varit på jorden runt resa med ”backpack” under 12månader
- drivit och ägt restaurangen ”The Living Bar” i Eksjö.
- drivit och ägt reseförtaget Ojda.Com, med äventyrsresor mot Byron Bay, Australien.
- arbetat som platschef för ett reseföretag en vintersäsong i Val Thorens, Frankrike.
- arbetat som volontär med rehabilitering av vilda rovdjursungar i Sydafrika.

Eftersom jag alltid har haft ett starkt intresse av att utvecklas och söka nya utmaningar, har jag även haft möjligheten att få lära mig mycket inom friluftsliv. De sporter som jag främst utövar och behärskar är;
- Paddling / Surfski, Havskajak, Forskajak
- Cykling / Mountainbike, Downhill, Racer
- Klättring / Klippklättring
- Fallskärmshoppning / D-cert
- Dykning / A-cert
- Surfing / Vågsurfing
- Skidåkning / Alpint, Randonee, Snowboard, Längskidåkning, Turåkning med pulka
- Friluftsliv / Tältning alla årstider i kombination med ovanstående sporter.
- Tränar aktivt inom multisport och triathlon.

Jag är en vanlig kille som har haft förmånen att få prova på mycket i livet genom åren- om jag kan, så kan du .

Ta chansen och möjligheten att testa på något som du ej gjort tidigare.

Det är upplevelserna och fjärilarna i magen som utvecklar dig och får dig att känna att du lever.

Lycka till.

Om mats